”Sayu..!! Coretan Gurauan Terakhir Perbualan Wasap Jururawat Sebelum Ajal”

IO
Awak ke tu,bukan awak kan,itu orang lain..awak dah janji apapun yang berlaku,awak tak akan tinggalkan saya” itulah luahan tunang Syah Samsudin 21 tahun seorang pelajar Universiti Teknologi Mara (UiTM) Seri Iskandar yang mati lemas di pukul ombak besar ketika mandi di pantai teluk senangin beberapa hari lalu.
Dalam kejadian kira-kira pukul 5 petang itu, mangsa, Muhammad Azizi Syahmi Samsuddin, 21, sedang berkelah di pantai berkenaan bersama 30 lagi rakannya.
Ketua Polis Daerah Manjung ACP Tengku Mohd Zailan Tengku Ahmad Shah berkata mangsa disahkan meninggal dunia di tempat kejadian oleh pegawai perubatan Hospital Seri Manjung.
“Ketika kejadian mangsa bersama empat lagi rakannya sedang mandi sebelum mereka dipukul ombak besar sehingga terkapai-kapai dalam air.
Selain dari pada ahli keluarga mangsa yang merasa sedih ,Nur Amalina Yasmin tunang mangsa Syahmi Samsuddin Yang bekerja sebagai juru rawat Turut Mengongsikan Coretan Untuk Arwah Lelaki yang di cintainya itu.
Gurauan Terakhir Sebelum Ajal
12495137_1033759390028272_94565283029793080_n (1)
10274321_1033759306694947_2239096075853361040_n

Berikut luahan tunang mangsa.
Al fatihah~

Asalamualaikum cinta.. Biy.. Awak baca taw apa yg syg nak tulis ni..
Bila teringat balik pertemuan kita 3 tahun lepas saya bahagia sangat. Masa tu awk tengah botak.. Mcm toyol.. Haha. Tapi bila syg teringat tarikh 22/3/2016 allahuakbar lillahitaala biy demi Allah syg lemah.. Syg gagal.. Gagal kawal perasaan.. Mesej terakhir yg biy hanta kat syg “syg..maafkan biy” alwys buat syg menangis.. Kenapa biy awal sgt awk tinggalkn syg.. Mcm mana dgn plan masa depan kita? Mcm mna dgn semua janji awk pd syg? Sapa nak tunaikan?
“biy. Kat mana?? Kelas ke?”
“ehh tak la.. kat hati syg”
“ehh biy! Besar sgt jersi ni”
“tak sebesar cinta biy pd syg”
Allahu. Kuatkan hati ini Allah. Redhakan hati.. Bukan niat melawan takdir.. Biy.. Maafkan syg.. Bukan niat syg nak susahkn biy kat sana tapi bagi syg waktu.. Syg janji syg akn bangkit semula..
Kali terakhir awk di rumah “ehh syg why makin sedap air kopi syg ni? Bancuhkan lg untuk biy.”
“azizi syahmi ini cawan yg ke-3 taw. Sejak bila awk suka kopi ni?”
“syg..ni semua password biy taw.. Syg simpan.. If pape jadi kat biy at least syg tau..”
“syg ambik baju biy ni.. Simpan taw.. Jangan basuh”
“syg.. Bila biy dah tak ad nnt syg mintk kebenaran kt ibu simpan phone biy k”
Allah allah allahhh.. Kenapa syg buta tak nampak semua tu biy.. Biy dah bg hint kt syg.. Emotikon frown
Biy.. Ini kali pertama dan juga kali terakhir nmpkny kita duduk kat pelamin.. Sbb peluang ni dah tak ada..
Tiada lagi senyum kambing awk.. Tak kan ad lg org yg korek hidung pakai jari syg.. Tak kan ad lg org kentut merata depan syg.. Tak ada lagi org yg akn tepuk dahi syg.. Tak kn ad lg org yg akn puji bila syg sarung uniform nurse.. Tak kn ad lg org yg akn teman syg makan sushi.. Tak kn ad lg org yg akn bwk syg p game rugby.. Tak kn ad lg org beli jersi rugby untk syg.. Tak kan ada biy sebab semua tu hanya ad pada awak..
Terima kasih Allah sebab pinjamkan kekasih hati ini walau seketika.. Anugerah yg plg indah.. Awk penah berjanji yg syg akn jd cinta terakhir awk.. Alhamdulillah awk tunaikan kerana di hujung nyawa awk syg la CINTA TERAKHIR tu.. Tenang lah awk di sana cinta.. Syg doakan biy sejahtera dn di tempat bersama org yg beriman dn mulia.. Selamanya awk cinta hati syg.. MUHAMMAD AZIZI SYAHMI SAMSUDIN.
al fatihah.Nuramalinayasmin.bunge
loading...