Tindakan TNB untuk menipu Rakyat TIdak Menjadi ?? Saksikan.. Hati-hati bagi yang mendapat Bil Pada Bulan Ogos ini ..

Macam ade kemusykilan sikit. Tadi sembang2 dgn ayah, ayah cakap nnt kalau nk bayar bil elektrik bulan ogos ni kena hati2 sikit. Tengok nom account kite dulu sebelum bayar tu.
Sy mcm pelik dan tertanya2 kenapa pulak dgn nom accnt kite. Maka beliau pon cerita lah, tadi ayah nak bayar bil letrik utk Ogos punye guna M2U, then pelik sbb nom account favorites dkt M2U berlainan dgn nom accnt yg dkt bil bulan Ogos punye. Haik! Ayah pelik pstu terus google bakpenye jadi gitu.
So sy pon kumpulkan bil2 elektrik rumah ayah untuk bulan Jun Julai dan Ogos. Ya memang betol! Sila rujuk gambar bil. Nom accnt Jun dan Julai sama hokey. Tibe2 Ogos lain pulak nom die.
Pulak tu jumlah yg perlu dibayar utk bil bulan Ogos sampai 2x ganda seolah-olah yg kami tak bayar pon bil bulan Julai. Dlm bil Ogos tu tulis bil terdahulu sebanyak rm131.75. Haik mai mana pulak rm131.73 tu padahal ayah memang bayar ngam ngam rm54.95 pon utk Julai punye.
Korang dh lama perasan mende ni ke atau aku tertinggal keretapi? Haha. So baik korang cek nom accnt dulu sebelum bayar bil. Sbb katenye TNB tgh updrade sistem baru so jadi mcm bercelaru sikit lah psal nom accnt ni. Atau pon nom accnt kite dh tertukar ke mcmne sy tak tahu.
Tak pon bulan Julai punye kite dh terbayar bil account org lain ke mcmne tu pon sy tak tahu. So dgn ini, ayah suruh hold dulu x perlu bayar lg bil utk Ogos. Tp TNB takde bagi notis ape2 pon pasal nom account kite ni. Tengok kt Tranungkiteonline pon,katanye persatuan pengguna dh sedia maklum pasal ni.
Ok sekian.
Staff TNB ade pm sy tadi.katenye suruh tunggu bil utk sept nnt tengok mcmne. Sbb TNB guna system baru jadinye ade clash sikit. Dkt bill keluar lain, dkt sistem dorg keluar lain. Kalau dekat bil bulan ogos ade tulis tunggakan tapi hakikatnye anda dh bayar setel habis utk bulan lepas, die suruh hold dulu yg tunggakan tu. Bayar caj semasa shj. Then tunggu bill bulan sept pulak berapa amount. Mungkin sistem lambat update katanye.



loading...