LAGI Kes Wanita buat Onar kat Lif..Lihat video ini


GILA! kisah warga China buat onar… Sebuah kamera rakaman litar tertutup (CCTV) baru-baru ini telah merakam aksi menjengkelkan seorang wanita yang bertindak membuang air kencing dalam sebuah lif.
Melalui pemerhatian CCTV itu, wanita berbaju merah jambu itu dilihat melondehkan seluarnya dan kemudian mengambil posisi seolah-olah hendak membuang air kecil.

Selepas 10 saat berada dalam posisi mencangkung, lantai lif berkenaan dilihat basah dan berair. Kemudian wanita itu segera berdiri dan memakai semula seluarnya lalu bergegas keluar setelah pintu lif terbuka.

Difahamkan aksi tidak ‘bertamadun’ itu dirakam, di sebuah pusat membeli-belah Mandarin Plaza, Hong Kong, kira-kira jam 3 petang, pada Rabu lalu.

Video yang dimuat naik di laman sosial itu sekali gus menjadi viral dan mencetuskan kemarahan netizen.

“Orang yang berpelajaran tidak akan membuat tindakan sebegitu,” katanya seorang netizen yang enggan dikenali.

Walaupun ada segenlintir masyarakatnya yang mengutuk aksi itu, namun cerita atau berita kurang enak dari warga negara komunis ini bukan lagi sesuatu yang pelik.

Terdahulu, Mynewshub ada menerbitkan artikel berkaitan pelancong republik itu berkunjung ke Jepun tetapi tidak menjaga tingkah laku dan menghormati orang lain.

Baca : Suruh Pelancong China Jangan Kentut, Sendawa Sesuka Hati
Malah akhbar Business Insider juga telah melabelkan warga China sebagai pelancong paling pengotor di dunia kerana gemar buang sampah merata-rata dan kencing di tempat awam dalam satu tinjauan yang dilakukan terhadap warga republik itu.
loading...